Activiteiten

De Brede School Tiel Oost en Kloosterbuurt werkt met een blokkensysteem, zodat kinderen kennis kunnen maken met verschillende soorten activiteiten. Ieder schooljaar heeft 5 blokken van 6 weken, verdeeld tussen de vakantieperiodes. Voorafgaand aan een blok kunnen kinderen zich inschrijven. Op het inschrijfformulier is altijd een beschrijving van de activiteiten opgenomen, zodat de kinderen weten waar ze zich op inschrijven. Ieder blok is er keuze uit sport-, cultuur en NME activiteiten.

Sportactiviteiten
De sportactiviteiten spreken veelal voor zich. De Buurtsportcoach wordt ingezet om allerlei verschillende sportactiviteiten aan te bieden. Ook proberen we elke keer de samenwerking te zoeken met Tielse sportaanbieders.

Culturele activiteiten
Aan de creatieve kinderen is ook  gedacht. Met het cultuuraanbod, wat uitgevoerd wordt door Zinder, is er altijd wel een creatieve activiteit die bij je past. Muziek, theater, beeldende lessen, maar bijvoorbeeld ook stop motion en fotografie kan je tegenkomen. Daarnaast wordt ook samengewerkt met Bibliotheek Rivierenland voor de “medialab” lessen.

NME-activiteiten
Natuur- en milieueducatie staat ook op het programma van de Brede School. Zo gaan we regelmatig struinen in de Uiterwaarde, worden er kooklessen aangeboden of gaan we naar het technieklokaal voor technieklessen.